In de zomer heeft iedereen het erover: festivals. De zon schijnt, je hebt een immens grote zonnebril op je neus en je staat lekker te dansen op het nieuwste nummer van Kris Kross Amsterdam: dat is pas echt genieten met een grote g! Festivals zijn hét uitje van de zomer, ze komen in allerlei soorten en maten. Heb je zin in een strandfeestje, kies dan voor Concert at Sea. Ben jij liever op een wat hipper feestje, dan is Amsterdam Open Air wellicht iets voor jou. Als je een doorgewinterde festivalganger bent, dan mag Lowlands niet ontbreken op je lijstje. Je kan zelf een beetje experimenteren om uit te zoeken welke festivals in jouw straatje liggen. Het is ook van belang om er een beetje trendy uit te zien als je je op zo’n gave plek bevindt. Hieronder lees je een aantal tips hoe jij dat helemaal voor elkaar kan krijgen. Op jouw volgende festival, steel jij de show!

Koop een beltbag

Niets is zo vervelend als volle handen. Daarom is het fijn als je een tasje bij je hebt waar je belangrijke spullen in kan bewaren, zoals je telefoon of portemonnee. Een handtas, rugzak of schoudertas is niet ideaal in deze situatie: deze kunnen snel gestolen worden en mogen soms niet eens mee het terrein op (omdat ze te groot zijn). Een onwijs handige tas is een beltbag. Dit is een heuptasje dat je om je middel heen draagt. Zo heb jij al je waardevolle bezittingen dicht bij je lichaam, maar zie je er ook nog eens stijlvol uit!

Never too much glitter

Als je geen glitters in je kleren hebt, ga je dan wel naar een festival toe? Glitters of pailletten zijn de karakteristieke materialen van festivals; overal waar je kijkt zie je wel een glittertje opduiken. Het staat ontzettend vrolijk en je ziet er net wat bijzonderder uit dan in een standaard shirtje met en jeans. Je kan natuurlijk ook all the way gaan, door glitters in je haar of op je gezicht te smeren. Je kan nooit genoeg glitter op je lichaam hebben!

Franjes maken de man (of vrouw)

Een andere trend die je vaak terugziet op festivals, is de western stijl. Cowboylaarzen zijn dé schoenen die je op festivals grotendeels aantreft. Wat wil je ook anders, ze zitten nou eenmaal comfortabel en zijn ook nog eens modieus. Ook franjes zijn weer helemaal in: deze fringes zitten aan tassen, maar ook aan diverse soorten jasjes. Je kan ze eigenlijk overal in verwerken, het is nooit te gek op een festival!