Een douche voegt vast en zeker comfort toe aan je badkamer en aan je woning in het algemeen. Als je daar het beste uit wilt halen, dan is het echter heel belangrijk dat je precies de goede keuze maakt op het vlak van stijl en ontwerp.

Niet altijd een gemakkelijke opdracht – want hoe kies je nu precies een douche uit dat ongelofelijke aanbod aan mogelijkheden? Wil je een antwoord op deze vraag? Dan kan het onderstaande overzicht je alvast op weg helpen!

Zo kies je de beste douche voor je badkamer: 3 tips!

Met een douche werk je je badkamer tot in de kleinste puntjes af en voeg je meteen heel wat comfort aan de ruimte toe. Hieronder de beste tips om snel een goede douche te vinden:

1. Let op de afmetingen

De juiste afmetingen kiezen is een van de belangrijkste factoren bij de zoektocht naar een goede douche. Het spreekt voor zich dat je kiest voor een douche die in de ruimte zelf past, maar daarnaast moet je ook rekening houden met de aanwezigheid van eventuele andere voorzieningen.

Hoe verdeel je de beschikbare ruimte onder je bad en douche? En waar zet je je douche, aan de deur van de badkamer of verder in de ruimte? Houd ook rekening met het design van de douche zelf. Gaat het om een langwerpige douche met een brede bodem, of heb je genoeg met een kleiner model? Allemaal vragen die een duidelijk antwoord behoeven!

2. De stijl van de douche speelt ook een rol

Daarbij moet je natuurlijk ook de stijl van je badkamer in het achterhoofd houden als je een douche koopt. Hoewel er geen vaste regels bestaan, is het toch geen slecht idee om een uniforme, mooi passende stijl te creëren. Zo is je badkamer niet enkel functioneel maar ook esthetisch ingericht.

Tegenwoordig vind je heel wat verschillende modellen douches. Erg populair zijn douches met een glazen wand of deur, waardoor het geheel een iets modernere uitstraling krijgt. De meeste mensen kiezen voor een eerder moderne, strakke douche omdat zo’n model bijdraagt aan een chique, strakke look – en dat is interessant in zowat elke woonstijl.

3. Het aantal kleppen

Ten slotte kan je ook aandacht besteden aan de hoeveelheid kleppen of schakelaars die op de douche zitten. Dit is eigenlijk vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur, en het heeft weinig effect op het uiteindelijke comfort.

Traditionele douches beschikken doorgaans over een aparte schakelaar voor de temperatuur van het water en de hoeveelheid water. Een combinatieklep is echter handig als je heel flexibel je watertoevoer en temperatuur wilt kunnen regelen. Ook hebben deze laatste modellen doorgaans een iets modernere look, en dat is ook iets om rekening mee te houden!