Is je huidige auto aan vervanging toe? Je kunt er dan in de eerste plaats voor kiezen om een nieuwe auto aan te kopen, maar tegenwoordig is het ook zeer populair om een auto te leasen. We zullen in dit artikel beschrijven waarom het verstandig is om een auto te leasen.

Je hebt geen spaargeld nodig

Een auto is een dure aankoop. Zonder spaargeld is het dan ook lastig om een goede auto aan te kopen. Veel mensen besluiten om die reden om te lenen voor een auto. Dit is echter zeer onverstandig, want je moet dan flink wat rente betalen. Bij het leasen van een auto heb je gelukkig geen spaargeld nodig. Ook hoef je geen geld te lenen voor de auto.

Je weet waar je elke maand aan toe bent

De meeste mensen vinden het fijn om elke maand te weten waar ze financieel aan toe zijn. Koop je een auto? Dan kan je onverhoopt pech krijgen met de auto en dan moet je zelf de schade betalen. Bij het leasen van een auto betaal je een vast bedrag per maand. Gaat de auto tijdens de leaseperiode kapot? Dan is het leasebedrijf verantwoordelijk voor de reparaties.

Veel mogelijkheden

Bij de meeste leasemaatschappijen kun je verschillende contracten afsluiten. In de eerste plaats kun je voor een langdurig vast contract gaan. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om variabele contracten af te sluiten. Bij een vast contract betaal je maandelijks doorgaans minder. Het nadeel is wel dat het moeilijk is om het contract op te zeggen. Vaak is het wel mogelijk, maar dan moet je wel flink wat geld betalen. Bij een variabel leasecontract zit je vast aan hogere maandelijkse kosten, maar het is wel gemakkelijker om het contract op te zeggen.

De mogelijkheid om de auto na de leaseperiode over te nemen

Bij veel leasemaatschappijen heb je de mogelijkheid om de auto na de leaseperiode over te nemen. Meestal ook nog eens tegen een scherpe prijs. Dit is ideaal voor mensen die echt gewend zijn geraakt aan de auto. Het is uiteraard niet verplicht om de auto na de leaseperiode over te nemen. Je kunt er ook voor kiezen om de auto na de leaseperiode weer in te leveren.

Keuze uit verschillende luxe auto’s

Wanneer je een auto gaat leasen, dan heb je de keuze uit verschillende luxe auto’s. Auto’s die je waarschijnlijk niet zou kunnen kopen met je reguliere loon. Ook om die reden kiezen veel mensen ervoor om te leasen.