boho stijl woningkamer

Ben je dol op de bohemian stijl? Die nonchalante, eclectische en gezellige sfeer die je vaak ziet in artistieke huizen en boetiekhotels? Goed nieuws! Met een paar kleine aanpassingen hier en daar breng je zo die boho sfeer in je eigen interieur. Ben je benieuwd hoe? Met deze vier tips kun je alvast aan de slag. 

1. Natuurlijke elementen:

Wat een bohemian interieur echt typeert zijn de vele natuurlijke elementen die erin verwerkt worden. In zo’n interieur wordt bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van hout, rotan en bamboe. Een toegankelijke manier om deze in je interieur te integreren is door te kiezen voor meubels en accessoires gemaakt van deze materialen. Een bamboe rolgordijn bijvoorbeeld, zorgt meteen voor een leuke boho vibe en het is nog eens praktisch ook! Houd je meer van stoffen gordijnen? Kies dan voor een luchtige stof, bijvoorbeeld linnen, in een lichte kleur. 

2. Levendige kleuren en patronen:

Bohemian stijl staat ook bekend om zijn levendige kleurenpalet en gedurfde patronen. Daarom kies je best voor warme aardetinten zoals bruin, oranje en groen voor je muren en meubels. Voor accessoires zoals kussens, tapijten en gordijnen is het dan leuk om te kiezen voor opvallende prints en patronen. Een bruine pvc vloer past perfect in dit plaatje, omdat het niet alleen gemakkelijk te onderhouden is, maar ook de warmte van de bohemian stijl omarmt.

3. Creatieve mix van meubels:

Boho interieurs zijn niet strak en kil, maar stralen juist een gevoel van spontaniteit uit. Je hebt dus de volledige vrijheid om verschillende meubelstukken te mixen en matchen naar jouw eigen stijl. Combineer vintage meubels met moderne stukken en voeg verschillende texturen toe voor een eclectische uitstraling. Hoe gekker hoe beter, denk bijvoorbeeld aan een rotan stoel naast een industriële salontafel en een Marokkaans tapijt.

4. Persoonlijke touch:

Deze vierde en laatste tip is misschien wel de belangrijkste. Zorg ervoor dat jouw boho interieur echt bij jou past en als thuis aanvoelt. Dit doe je bijvoorbeeld door de ruimtes te decoreren met items die voor jou een speciale betekenis hebben. Dat kunnen souvenirs zijn van je reizen, handgemaakte kunstwerken en speciale vondsten die je over de jaren heen verzameld hebt. Items als deze voegen niet alleen een persoonlijke touch toe aan je interieur, maar vertellen ook een verhaal.

Met deze vier tips in gedachten kun je meteen aan de slag om jouw huis om te toveren tot een boho-paradijs. Vergeet niet te experimenteren, creatief te zijn en je persoonlijkheid erin te steken.