Steeds meer mensen kiezen ervoor om LED verlichting in hun interieur of bedrijf te verwerken en dat is natuurlijk niet zomaar. Als je ook graag meer wilt weten over deze vorm van verlichting, wat de voordelen ervan precies zijn en waarom je vaker dergelijke lampen in je woning of kantoor moet verwerken – lees dan gauw verder!

5 belangrijke voordelen van LED lampen

LED lampen zijn een goed alternatief voor gewone, traditionele gloeilampen. Hieronder lees je hoe dat komt:

1. Besparen op energie

Zonder twijfel het belangrijkste voordeel van LED verlichting is dat dergelijke lampen je helpen besparen op je energiefactuur. Zo’n lampen verbruiken immers tot wel 90% minder energie dan gewone gloeilampen of halogeenlampen. En dat heeft een enorm effect op de factuur voor energie aan het einde van de maand!

2. Duurzaam verlichten

Daarbij zijn LED lampen ook erg handig omdat ze je de mogelijkheid geven om je kantoor of huishouden op een duurzame manier te verlichten. Dit is te danken aan het feit dat deze lampen tot wel 30.000 of zelfs 50.000 uur meegaan, wat ongeveer 10 keer zo lang is als traditionele gloeilampen.

3. LED lampen worden niet zo warm

Vervolgens zijn LED lampen een waardevolle uitbreiding voor je kantoor of woning omdat ze veel minder energie verliezen aan warmte. Bij de productie van licht bij een gloeilamp gaat een heel groot deel van dit energie verloren aan warmte, terwijl je daar eigenlijk niets mee bent. Kies je voor LED lampen? Dan is dat niet het geval!

4. Minder schadelijk voor het milieu

Een vaak over het hoofd gezien voordeel van LED verlichting is dat zo’n lampen minder schadelijk zijn voor het milieu. Dit heeft vooral te maken met het feit dat zo’n verlichting geen schadelijke afvalstoffen met zich meebrengt, zoals lood. Bij veel traditionele lampsoorten is dat wel zo!

5. Voor elke woonstijl mogelijk

Een bonusvoordeel van LED verlichting is dat dergelijke lampen eigenlijk voor elk type woonstijl geschikt zijn. Tegenwoordig is het aanbod aan mogelijkheden qua soort licht maar ook op het gebied van armaturen, erg divers. En dat maakt de zoektocht naar de beste lampen voor jouw woning des te gemakkelijker!

Investeer in duurzame LED verlichting voor een energiezuinige woning

Energie besparen is eigenlijk niet zo moeilijk, zolang je bewust bepaalde aanpassingen maakt in je huishouden of kantoor. Kiezen voor LED verlichting is alvast een goede manier om zelf energie te besparen én tegelijkertijd het milieu een handje te helpen.

Vertrouw je daarbij op het aanbod aan LED verlichting van bij een speciaalzaak? Dan weet je zeker dat je lampen in huis haalt van goede kwaliteit die daarbovenop ook nog eens perfect bij jouw interieur passen!