Je kantoor overzichtelijk inrichten is erg belangrijk, maar in veel gevallen zo’n grote uitdaging. Zeker als je dagelijks met een grote hoeveelheid aan documenten en papieren werkt! Toch is het mogelijk om zelfs dan overzicht te houden op al je spullen – bijvoorbeeld door een label maker te gebruiken.

Wat is een label maker nu precies? En waarom is het zo’n handig hulpmiddel als je meer overzicht wilt krijgen op je werkplaats? Lees snel verder voor meer info over deze handige gadget!

De 3 belangrijkste voordelen van een label maker

Een label maker is eigenlijk precies wat de naam zelf zegt: een klein elektronisch apparaatje waarmee je specifieke, kleine labels maakt met een bepaald opschrift of titel. Het gaat om heel kleine stukjes papier of doorzichtig plastic, waarbij aan één zijde wat lijm hangt en de andere kant bedrukt kan worden.

Je gebruikt de label maker door er met behulp van een klein toetsenbordje woorden op te spellen, die dan automatisch op die labels gedrukt worden. Wat zijn nu de belangrijkste voordelen van zo’n apparaatje?

1. In één oogopslag je materiaal terugvinden

Ten eerste helpen labels die je gemaakt hebt met een label maker je bij het organiseren van je werkplaats. Elke doos, opbergvak of kast kan je gemakkelijk een vaste naam of inhoud geven door er een plastic of papieren label op te plakken. Het resultaat is dat je voortaan meteen ziet waar bepaalde spullen en accessoires zitten – en dat bespaart je heel wat tijd én kopzorgen!

2. Gemakkelijk te gebruiken

Daarbij is zo’n label maker ook helemaal niet ingewikkeld, waardoor hij voor iedereen bruikbaar is. Je typt gewoon de naam van het label in met het toetsenbord, drukt op ‘print’ en je krijgt een etiketje dat je zo op een doos, vak of kast kunt plakken. Daarbij beschikken bepaalde modellen label makers ook over een geïntegreerde snijknop, zodat je nog efficiënter grote hoeveelheden labels maakt!

3. Verschillende mogelijkheden qua stijl en formaat

Ten slotte bieden bepaalde modellen label makers ook heel wat flexibiliteit en vrijheid op het gebied van lettertype, formaat en stijl. Modellen die iets duurder en professioneler zijn, beschikken over een brede reeks aan verschillende fonts, zodat je niet alleen efficiënt labelt maar je werkplaats ook nog eens op een stijlvolle manier inricht!

Een betrouwbare label maker is een goede investering

Met een goede label maker is de inrichting van je werkplaats zoveel gemakkelijker en overzichtelijker. Investeer je daarbij in een model van een betrouwbaar merk? Dan weet je zeker dat je label maker lang meegaat. Je betaalt dan misschien wel iets meer, uiteindelijk blijft je werkplaats jaren lang georganiseerd – en dat is die kostprijs meer dan waard!