wellness

Het is januari, de feestdagen lijken al mijlenver achter ons te liggen. De vrolijke versiering en de kerstlichtjes zijn weg, maar de dagen zijn nog altijd koud en kort. Om de donkere wintermaanden goed door te komen, leg je jezelf best af en toe goed in de watten. Met onderstaande tips geraak je in een mum van tijd over je winterdip. 

Cadeautjestijd 

Tijdens de feestdagen heb je ongetwijfeld een paar leuke geschenkjes gekregen. Maar heb jij in die hectische periode eigenlijk wel al tijd gehad om ze eens aandachtig te bekijken? Wel, dit is je kans! Als je net zo’n boekenliefhebber bent als ik, popel je waarschijnlijk om met een warm fleecedekentje en een lekker glaasje Chablis in de hand je nieuwste pareltjes te ontdekken. Maar ook andere cadeautjes kunnen een druilerige zondag ongetwijfeld helemaal goed maken. 

Wellness

Wat kan er bijvoorbeeld nog meer deugd doen op een koude winterdag dan een heerlijk dagje wellness? Inderdaad, reserveer maar snel een plaatsje bij je favoriete resort. De overweldigende warmte van de sauna, een deugddoende massage en de heerlijke jacuzzi zullen je weer helemaal tot rust brengen. En ook een uitgebreide gelaatsverzorging zal je goed kunnen gebruiken tijdens de koude winterdagen. Je huid zal weer zijdezacht zijn. Genieten maar! 

Tapas

In januari lijkt de zomer nog oneindig ver weg. Om dat zomers gevoel al wat sneller tot bij jou te brengen, kan het een leuk idee zijn om zomerse gerechten klaar te maken. Organiseer bijvoorbeeld een heerlijke tapasavond bij je thuis. Als je het niet ziet zitten om alle hapjes zelf te maken, (alle begrip daarvoor), dan kan je uiteraard ook een tapasplank bestellen. Of vraag je gasten om zelf iets mee te brengen. En als je het zomers gevoel compleet wil maken, kan je zelfs een sangria of een tinto de verano drinken. Santé! 

Vakantieplannen

En over vakantie gesproken, het is nooit te vroeg om je zomervakantie te plannen én vast te leggen. Trek je dit jaar eens naar Zuid-Amerika of wil je Canada van dichtbij verkennen? Misschien hoeft het voor jou helemaal niet zo ver te zijn. Ook Frankrijk is bijvoorbeeld een heel gevarieerd land. Je kan er zowel van cultuur als van natuur en avontuur genieten. En het is ook het ideale excuus om je voorraad Bordeaux wijn weer aan te vullen! 

Ziezo, voor je het weet is de winter voorbij en zal je nog met heimwee terugkijken op die gezellige wintermomenten.