bedrijfsverzekering

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om je bedrijf te laten groeien. Het aangaan van nieuwe klanten en het uitbreiden van je afzetgebied zijn belangrijke stappen in deze richting. Maar het brengt ook risico’s met zich mee, zoals het niet kunnen incasseren van openstaande facturen. Om jezelf tegen deze risico’s te beschermen, is het afsluiten van een kredietverzekering een verstandige keuze. Maar wat is een kredietverzekering nu eigenlijk, wat zijn de voordelen én waar kun je deze het best afsluiten?

Wat is een kredietverzekering?

Een kredietverzekering beschermt je bedrijf tegen het risico dat je klanten niet kunnen betalen. Als je zaken doet op krediet, loop je altijd het risico dat je klanten niet betalen. Dit kan gebeuren als je klant failliet gaat of als er sprake is van een betalingsprobleem. Met een kredietverzekering dek je dit risico af. Als je klant niet betaalt, keert de verzekeraar een vergoeding uit.

Waarom is een kredietverzekering relevant voor jouw bedrijf?

Een kredietverzekering is relevant voor elk bedrijf dat zaken doet op krediet. Of je nu actief bent in de bouw, de transportsector of in de dienstverlening: als je klanten op rekening laat betalen, loop je het risico dat ze niet betalen. Dit kan grote gevolgen hebben voor je bedrijf. Het kan leiden tot liquiditeitsproblemen en zelfs tot faillissement. Met een kredietverzekering dek je dit risico af en bescherm je jezelf tegen financiële schade.

Voordelen van een kredietverzekering

Het afsluiten van een kredietverzekering biedt verschillende voordelen voor jouw bedrijf. Ten eerste beschermt het je tegen het risico van wanbetaling. Hierdoor kun je met een gerust hart zaken doen op krediet en hoef je niet bang te zijn voor financiële tegenvallers. Daarnaast geeft het afsluiten van een kredietverzekering je meer inzicht in de kredietwaardigheid van je klanten. De verzekeraar doet namelijk een kredietcheck voordat de verzekering wordt afgesloten. Hierdoor weet je beter welke klanten je op krediet kunt laten betalen en welke niet. Een ander voordeel van een kredietverzekering is dat het je kan helpen bij het verkrijgen van financiering. Als je een kredietverzekering hebt afgesloten, hebben banken meer vertrouwen in de financiële stabiliteit van je bedrijf. Hierdoor kun je makkelijker financiering krijgen en betere voorwaarden bedingen. Tot slot kan het afsluiten van een kredietverzekering bijdragen aan de groei van je bedrijf. Door het afdekken van risico’s kun je meer zaken doen op krediet en kun je je bedrijf de ruimte geven om te groeien, zonder direct afhankelijk te zijn van de betalingen van de klant. Zo wordt het, bijvoorbeeld, mogelijk om een investering eerder te doen dan je eigenlijk gepland had en hiermee je bedrijf een voorsprong te geven op de concurrentie.

Waar sluit je een kredietverzekering af?

Sluit een kredietverzekering altijd af bij een betrouwbare partij als Allianz Trade. Je weet dan zeker dat alle zaken goed geregeld zijn en dat je te maken hebt met een partij die er écht voor jou is.