vrolijke vrouw

Is een uitje naar de supermarkt, een etentje met vrienden of bijvoorbeeld het bekijken van een sportwedstrijd een steeds grotere uitdaging voor je als gevolg van lichamelijke ongemakken? Er zijn tal van hulpmiddelen die je hierin kunnen ondersteunen. Heb je bijvoorbeeld last van incontinentie? Kijk in dat geval eens naar de hulpmiddelen van TENA Men. Je bestelt deze hulpmiddelen eenvoudig online. Niet iedereen vindt het prettig om voor deze hulpmiddelen naar de drogisterij te gaan. Een bijkomend voordeel van het online bestellen hiervan is onder meer dat je de keuze hebt uit een breed scala aan producten.

Urineverlies is een veel voorkomend probleem bij zowel mannen als vrouwen, van iedere leeftijd. Het nadruppelen of urineverlies in algemene zin kunnen voor vervelende geurtjes zorgen, die je zelfvertrouwen aantasten. Daarbij kan urineverlies, zeker bij een ernstige vorm, leiden tot natte plekken in je broek. Met de producten van TENA voorkom je het. Ze absorberen het vocht en neutraliseren de vervelende geurtjes. 

Verschillende natuurlijke middelen om soepel te bewegen

Niet alleen de producten van TENA zijn het bekijken waard, wanneer je lichamelijke ongemakken tegen wil gaan. Denk bijvoorbeeld ook aan de brede diversiteit aan supplementen die je in de supermarkt of online kunt kopen. Onder meer magnesium en calcium zijn hierbij interessant. Deze supplementen helpen je spieren en gewrichten soepel te houden. Een wandeling of fietstocht wordt op deze manier een minder grote uitdaging voor je. Een overschot aan magnesium of calcium plas je gedurende de dag weer uit. In algemene zin geldt dat het belangrijk is om dagelijks voldoende te bewegen en water te drinken. 

Voer thuis regelmatig oefeningen uit voor je balans

Naast stijve spieren en gewrichten kan ook een probleem met je balans de uitdaging steeds groter maken om naar buiten te gaan. Zeker op latere leeftijd komt het vaak voor dat men de balans verliest. Er zijn verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar die je helpen je balans te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan een houten plaat met aan de onderzijde een halve bol. Probeer hier enige tijd op te staan. Eerst met twee benen, later met een been. Op het internet vind je talloze oefeningen die je helpen je balans te verbeteren. Vind je het lastig om deze zelf uit te voeren? Breng een bezoek aan een fysiotherapeut. Deze kan je instructies geven, waarna je de oefeningen thuis nog eens kunt proberen.