traiteur bruiloft

Een traiteur is een professionele cateraar die verantwoordelijk is voor het bereiden, presenteren en serveren van eten en drinken tijdens een evenement. Zo’n gebeurtenis kan een bruiloft zijn, een bedrijfsfeest, een verjaardag, of andere speciale gelegenheden. Een traiteur kan dus helpen bij het organiseren van een onvergetelijke ervaring voor jou en je gasten, zonder dat jij je druk hoeft te maken om het eten, drinken of de service. Hoe je een geschikte traiteur vindt en hoe dat proces dan werkt, lees je hier.

Bepaal eerst je budget en behoeften

Weet welk type evenement je gaat organiseren, op welke locatie je dat gaat doen, hoeveel gasten mee zullen eten of drinken, en of er eventueel specifieke dieetwensen zijn. Zo kun je bepalen welk budget je nodig hebt en wat de behoeften zijn. Vervolgens kan je kijken welke traiteur je gaat inschakelen.

Vind de juiste traiteur voor jou

Er zijn meerdere manieren om een traiteur te vinden. Een tip is om op zoek te gaan naar een traiteur in je omgeving, want lokaal werkt altijd best. Daarom ga je best gericht beginnen zoeken. Als je evenement in West-Vlaanderen doorgaat, dan zoek je bijvoorbeeld best een traiteur in of rond Kortrijk. Bezoek dan een website, geef de diensten door die je wilt, bekijk de verschillende opties voor het menu en bepaal wie het beste aan je wensen voldoet. 

Maak een afspraak met je traiteur naar keuze

Tijdens zo’n afspraak overleg je met de traiteur je wensen voor het evenement en natuurlijk het menu. Daarnaast informeer je je tijdens zo’n afspraak over hun diensten en prijzen, en kan je eventueel al een offerte aanvragen. 

Volg eventueel een proefsessie

Er zijn heel wat traiteurs die proefsessies aanbieden, waar je een aantal van hun gerechten kan proeven. Dit is natuurlijk geweldig als je de kwaliteit van het eten zelf wilt beoordelen en zien hoe geschikt het is voor je gasten.

Voorbereiding en planning

Wanneer je een keuze hebt gemaakt, kan je je traiteur boeken. De traiteur werkt dan samen met jou om de logistiek van het evenement te plannen. Dat houdt in dat je vastlegt hoeveel eten en drinken er wordt voorzien, en wat de tafelopstelling en de service is. Daarnaast kan je ook bespreken of de traiteur verantwoordelijk is voor het opruimen van de locatie of andere details.

Geniet er van! 

Zo, nu is al het voorbereidend werk gedaan en moet jij helemaal niet meer omkijken naar eten, drank of service op het evenement. Je kan de voorbereiding loslaten, en je focussen op gewoon genieten van het moment.