huis verkopen (4)

Hebben jullie een nieuwe woning op het oog, of zelfs al gekocht, maar is jullie huidige woning nog niet verkocht? Wanneer je een makelaar hebt ingeschakeld, regelt hij in principe de verkoop van je huis. Maar zelf kun je er ook voor zorgen dat de kans groter is dat hij snel verkocht wordt. In dit artikel geven wij je dan ook een aantal tips, die ervoor kunnen zorgen dat jouw woning sneller verkocht is!

Zorg voor goede foto’s

Heel erg belangrijk voor het verkopen van je woning, zijn de foto’s. Mogelijke geïnteresseerden kijken hier namelijk als eerste naar, en dus doe je er goed aan je woning zo positief mogelijk op de foto te zetten. De foto’s zelf maakt de makelaar vaak, maar de uitstraling van de woning bepaal jij. Zorg er daarom als eerste voor dat alle kamers zijn opgeruimd. Geen rommel op de grond of een laagje stof op de kast dus. Ook speelgoed van de kinderen berg je op, het liefst in een kast zodat het op de foto niet te zien is.

Zorg er daarnaast voor dat er niet te veel prullaria aanwezig is in de kamers, want dit leidt vaak af op de foto. Bovendien kan dit ook zorgen voor een rommelig geheel, en dat wil je op de foto absoluut voorkomen. Ook persoonlijke spullen haal je het best weg. Denk hierbij aan gezinsfoto’s of portretten van je kinderen. Is het niet mogelijk om dit weg te halen omdat er dan bijvoorbeeld een verkleuring op de muur te zien is? Dan zullen de betreffende foto’s geblurd worden zodat jullie gezichten niet herkenbaar op het internet komen te staan.

Je huis verkopen met een mooie tuin

Een ander belangrijk onderdeel bij het verkopen van je huis, is de tuin. Is deze verwaarloosd? Dan is de kans kleiner dat mensen een bod zullen doen. Zorg er dus voor dat de tuin er netjes bij ligt. Het terras is netjes, er staat een tafel met wat stoelen, en er is geen onkruid in de tuin te vinden. Ligt er gras? Zorg er dan voor dat deze gemaaid is. Worden de foto’s gemaakt in de lente of zomer, dan doe je er bovendien goed aan te zorgen voor wat kleurrijke bloemen in de tuin. Dit zorgt namelijk voor een huiselijke sfeer, en dat is wat je op de foto’s terug wilt zien.

Je huis verkopen begint natuurlijk al bij de voordeur, dus zorg er ook zeker voor dat daar alles in orde is. Heb je een voortuin? Haal dan ook daar het onkruid weg, haal de aanslag van de tegels en zorg voor wat mooie bloemen of planten. Heb je alleen een oprit? Zet er dan plantenbakken neer. Niet alleen zorgt dit voor een positieve uitstraling, maar het is ook uitnodigend.