eerste communie

Herinner je je nog de communiekaartjes uit je jeugd? Een tekeningetje van een engelachtig kindje, de handen netjes gevouwen, ogen richting hemel? Hmm, die tijden zijn wel voorbij! Niet dat onze kindjes geen engeltjes meer zijn (knipoog), maar wel dat die brave kaartjes een beetje hun tijd gepasseerd zijn. Tegenwoordig wil je, net als met bijvoorbeeld je huwelijksuitnodiging, echt uitpakken met een mooie uitnodiging, die past bij de persoonlijkheid en de stijl van het feestbeest in kwestie. Wij hebben alvast drie manieren om creatief te zijn met je communiekaartjes en indruk te maken bij de genodigden! 

Meer dan een kaartje

Ten eerste: je communiekaartjes maak je gewoon zelf. Echt! Er zijn meer dan genoeg online oplossingen om al die prachtige foto’s die je liet maken op papier te laten zetten. Maak hier handig gebruik van om zelf een kaartje te ontwerpen. Je bespaart er zoveel geld mee! 

Daarnaast is het ook altijd fijn om te zorgen dat je communiekaartje meer is dan een kaartje alleen. Nodig je vriendjes, nichtjes, neven of andere leeftijdsgenoten uit? Stop dan bijvoorbeeld een woordzoeker of kleurplaat bij de uitnodiging. Eerste communie kaarten zijn hier ideaal voor. Wedden dat je heel wat kleurplaten terugkrijgt? Een prachtig aandenken! 

Voor de oudere communicant kan je bijvoorbeeld een zinnetje laten schrijven op de uitnodiging. ‘Wat wens je me toe?’ ‘Welke gouden raad heb je voor me?’ Volwassen genodigden kunnen zo al hun levenswijsheid delen met de communicant en je kaartje belandt niet bij het oud papier, maar wordt een prachtig aandenken. 

Dank je wel! 

Een mooie trend die we even meenemen uit de wereld van de trouwfeesten: de bedanking. Het is nog niet zo lang de gewoonte, maar hoe fijn is het om alle genodigden achteraf een bedankje voor de communie te sturen? Gebruik een mooie foto van tijdens het feest en laat je communicant er zelf een persoonlijke boodschap op noteren. Het is erg fijn om als genodigde te weten dat je aanwezigheid en kadootje geapprecieerd werden! 

Ga voor een thema

Is je communicant helemaal in de ban van een film of serie? Of heeft hij of zij een absolute lievelingskleur? Geef dan een communiefeest in thema. Je communicant zal dit de max vinden en voor jou wordt het zoveel gemakkelijker om decoratie te vinden. Zorg dan ook dat je uitnodiging meteen het thema duidelijk maakt. Door je kaartjes in de stijl van het feest te maken, zet je meteen de juiste sfeer en is het thema voor iedereen duidelijk. Misschien kan je er zelfs een dresscode aan vast hangen? Allemaal zaken die je al in je uitnodiging kan vastleggen. Onderschat dus zeker het belang van een mooie, creatieve uitnodiging niet!