Zin in een campingvakantie? Hoe heerlijk is het om te kamperen. Lekker basic genieten van het buitenleven. Vogeltjes, natuur en andere gezellige campinggasten. Sommige mensen zijn al vanaf de tijd dat ze kind zijn gewend om jaarlijks naar een camping te gaan. Krijg je zelf echter kleine kinderen, dan veranderd er vaak wel het een en ander tijdens het kamperen. Al ligt het ook wel aan je kinderen en aan de eisen die je zelf stelt. Toch kan het extra fijn zijn om een caravan of tent te boeken op een camping die vriendelijk is voor kleine kinderen. Er zijn er genoeg. Lees maar snel verder.

Kindvriendelijke campings in Groningen

Havema Heerd

In Oldehove vind je een superleuke camping voor jonge gezinnen. Dit plaatsje licht vlakbij Winsum. De camping is heel klein en dat houdt alles ook lekker overzichtelijk voor peuters en kleuters. De kans is groot dat je een oudere kleuter met een gerust hart naar de zandbak laat gaan. Natuurlijk is er ook een speeltuin en zijn er boerderijdieren. Heel grappig is dat je zelfs kunt slapen in een iglo en een kasteel die gemaakt zijn van stro. Geen twijfel mogelijk of dit wordt de vakantie van hun leven.

De Watermolen

Ook De Watermolen is erg geschikt voor jonge gezinnen. Deze camping vind je in Opende. Dit ligt tussen Drachten en Groningen. Je moet dit zelf wel zien zitten, want de camping ligt direct aan een waterplas. Ben je zelf altijd snel bang voor de combinatie van kinderen en water, dan moet je deze plek misschien niet kiezen. Maar vind jij dat wel een idee, dan is het voor kinderen natuurlijk fantastisch. Water en een strandje, wat wil je nog meer als peuter of kleuter. Verder is er een speeltuin, een waterspeeltoestel, een uitkijktoren en bij het meer zelfs ook nog een kabelbaan.

Kindvriendelijke camping in Drenthe

Landgoed de Berenkuil

Landgoed de Berenkuil ligt in Grollo. Dit is in de buurt van Assen. Fijn aan deze camping is dat hij helemaal verboden is voor auto’s. Zo laat je je kinderen heerlijk fietsen en rennen over de camping. Wel even uitkijken met het zwembad natuurlijk, maar aan de andere kant is het ook alleen maar leuk om samen met je kleintje te genieten van waterpret.

Lente van Drenthe

Deze camping is vooral ook heel leuk als je jonge en oudere kinderen hebt. Voor de kleinsten is er een mooie speeltuin, maar de oudere jeugd geniet dan heerlijk van de skatebaan. Ook zwemmen behoort tot de mogelijkheden.