Een stedentrip richting Spanje? Dan denken de meeste mensen gelijk aan Barcelona of Madrid. Ook Sevilla en Valencia zijn mateloos populair en dan zwijgen we nog over de idyllische eilanden die Spanje rijk is. Nochtans telt Spanje nog een aantal andere pareltjes die op zijn minst sterk onderschat zijn als reisbestemming. Denk je na over een citytrip richting de Spaanse zon? Dan is Málaga een stad om absoluut in overweging te nemen. Waarom? Dat ontdek je zo!

Een indrukwekkend historisch centrum

De grote reden waarom Málaga vaak een stuk minder bezocht wordt dan steden als Barcelona en Sevilla is het ontbreken van de bekende hotspot. Er is geen Sagrada Familia of geen Real Alcázar. Dat betekent echter niet dat deze stad niet de moeite waard is. Het historisch centrum van Málaga is niet indrukwekkend groot maar kent wel een enorme cultuurdichtheid. Je vindt er niet alleen tal van prachtige gebouwen en pittoreske straatjes maar ook belangrijk Spaans erfgoed als het oude Romeinse theater, de kathedraal van Málaga, het Castillo de Gibralfaro en ga zo maar door. Je hoeft dus geen schrik te hebben voor verveling ter plekke!

De stranden!

Bijzonder aan Málaga is het feit dat de stad aan de zee ligt. Dat betekent ook dat je hier een leuke combinatie aan zee, strand en cultuur hebt. Anders dan in Barcelona zijn de stranden van Málaga vooralsnog niet overdonderend vol. Net als in Barcelona heb je dan weer wel een leuke boulevard om vanaf het oude centrum het strand te bereiken. De Muelle Uno is hun versie van de Ramblas en voert je naar het bekendste stadsstrand: La Malagueta. Vergeet onderweg vooral niet om de leuke winkeltjes aan te doen en vergeet je zwembroek ook niet!

Verken Andalusië

Málaga heeft op zichzelf al heel wat te bieden maar is bovendien ook ideaal gelegen om Andalusië te verkennen. Deze prachtige streek spreekt voor heel wat mensen tot de verbeelding en heeft dan ook een rijke geschiedenis. Overal doorheen Andalusië zie je de Moorse invloeden en de indrukwekkende combinatie met de Christelijke geschiedenis van de regio. Ben je op zoek naar een langere vakantie ter plekke? Boek dan gemakkelijk een vakantiehuis in Andalusië via https://www.vakantiehuisjes.nl/spanje/andalusie. Dan is een stedentrip richting Málaga om de stad daarna als uitvalsbasis te gebruiken dus een goed idee!

Go local

Ben jij iemand die echt geniet van het echte leven ter plekke te ontdekken? Ook dan is Málaga een ideale stedentrip. Rondom de stad zelf vind je immers tal van heerlijk pittoreske vissersdorpjes waar het leven nog echt stil lijkt te staan. Zo combineer je met een citytrip naar Málaga zon, cultuur, strand, lokale vibes en ontdekkingstochten van Andalusië! Wat wil je nog meer?