Heeft je wasdroger het begeven? Dat kan heel vervelend zijn. Vooral als je eigenlijk nauwelijks ruimte hebt om je wasgoed op te hangen. Hoe krijg je het dan droog zonder droogapparaat? Als het dan tot overmaat van ramp ook nog eens continue regent, heb je helemaal een probleem. Er zijn huishoudens die het uitstekend redden zonder droger, maar de meeste mensen zouden dit handige apparaat niet graag missen. Maar als je er nu een moet kopen, waar let je dan zoal op?

Het vulgewicht

Bij wasmachines zeggen we dat een vulgewicht van 8 kilo een mooi gemiddelde is. Hierbij gaan we dan uit van een huishouden dat bestaat uit 4 personen. Eigenlijk geldt dit voor een wasdroger ook. Bij een droger is het echter nog wel een puntje om even te kijken naar je wasgewoonten. Doe je elke natte was in de droger of hang je het liefst alles op en gebruik je de wasdroger alleen als het niet anders kan? Dan zou je beter een iets kleinere droger kunnen kopen. Is het echter jouw gewoonte om twee keer achter elkaar de wasmachine aan te zetten en daarna beide wassen tegelijk in de droger te doen, dan is een groter vulgewicht wel weer makkelijk. Jouw gewoonten zijn dus heel bepalend bij de aanschaf van een wasdroger.

De vochtuitstoot

Het is niet meer dan logisch dat een wasdroger vocht uitstoot. En ook dat water moet natuurlijk ergens naar toe. De hoeveelheid vochtuitstoot ligt aan het type wasdroger dat je koopt. Soms gaat het via een condensbak en soms via de afvoerslang. Toch komt er bijna altijd wel wat vocht je ruimte binnen via de deur van je droger. Gebruik je het apparaat in een vrij kleine ruimte, zorg er dan voor dat de vochtuitstoot niet hoger is dan 5%.

Passend bij capaciteit wasmachine

Het kan heel gemakkelijk zijn als de wasdroger en de wasmachine qua capaciteit op elkaar aansluiten. Dit geldt zeker voor mensen die in principe al hun was in de droger doen. Het is handig als de capaciteit dan gelijk is.

Het geluid

Een wasdroger zonder geluid heb je waarschijnlijk nog nooit gezien. Toch is er onderling wel veel verschil te merken. En in ieder geval mag je er vanuit gaan dat de droger minder geluid produceert dan de wasmachine. Je kunt vaak beter de droger aan zetten als je kind moet slapen dan de wasmachine. Vooral tijdens het centrifugeren maakt een wasmachine veel lawaai. Bij een droger is dat niet het geval. Maar hoe stil een droger ook is, kijk goed wel geluidsniveau voor jou ideaal is.