Iedereen vindt het leuk om zo nu en dan op vakantie te gaan. Het punt is echter dat niet iedereen geld heeft voor luxe vakanties. Mensen met geld kiezen bijvoorbeeld voor een hotel of een vakantiehuisje. Zit je echter krap bij kas? In dat geval kun je er ook voor kiezen om te gaan kamperen. Kamperen is bijzonder leuk en brengt verschillende voordelen met zich mee. Daar gaan we in deze tekst wat dieper op in.

Het is goedkoop

We hadden het in de inleiding al even over het feit dat kamperen goedkoop is. Dit komt omdat je voor kamperen alleen maar een staanplaats nodig hebt. De rest van de spullen voor kamperen neem je zelf mee. Er zijn verschillende plaatsen in Nederland waar je gratis kunt kamperen. Wil je echter ook voorzieningen zoals stroom? In dat geval raden wij je aan om op een camping te kamperen. Daar betaal je wel geld voor de staanplaats, maar dit is een relatief laag bedrag.

Kamperen is rustgevend

Een ander voordeel van kamperen is dat het bijzonder rustgevend is. We leven in een tijd waarin veel mensen kampen met stress. Stress is zeer ongezond voor het lichaam en zo nu en dan kamperen kan de stress verminderen. Tijdens het kamperen zit je namelijk in de natuur en dit schijnt goed voor de hersenen

Het is leuk voor kinderen

Veel mensen denken dat kinderen het leuk vinden om een luxe vakantie te vieren. Dit is echter een misvatting, want uit onderzoeken blijkt juist dat kinderen het leuker vinden om te kamperen. Een kind houdt immers van avontuur en niet van luxe. Heb je dus jonge kinderen? Ga dan eens kamperen, want ze zullen het hartstikke leuk vinden. Daarnaast leren ze er ook nog eens veel van.

Tijd voor elkaar

Tijdens het kamperen heb je echt tijd voor elkaar. In de ‘reguliere’ wereld is vrijwel iedereen gebonden aan zijn elektronica. Uit verschillende onderzoeken blijkt ook dat dit slecht is voor de sociale contacten. Bij het kamperen gebruik je amper elektronica. Daardoor heb je dus ook meer tijd voor elkaar. Je komt echt toe aan leuke gesprekken en ook dat maakt kamperen ook aantrekkelijk.

Je ziet bijzondere plekken

Een ander voordeel van kamperen is dat je bijzondere plekken ziet. Tijdens het kamperen word je ook niet geconfronteerd met toerisme en alle andere vervelende aspecten van een vakantie.

Conclusie

Al met al is kamperen geweldig om te doen. Hopelijk hebben we je in dit artikel kunnen overtuigen om het eens te proberen.